Известие

Collapse
No announcement yet.

Наличие на влага във фаровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Наличие на влага във фаровете

Да споделя за проблема,фаровете са нови (Депо) и съм със слаган допълнително ксенон.При всяко миене на колата прониква влага,капаците които затварят фаровете отзад вчера ги направих както трябва с дупка за гумата на кабелите за ксеноновата крушка,старите бяха направени по друг начин и си мислех че проблем е от там,но явно не от там.Влагата ако не се бъркам е в областа на крушката за дългите и мигача.Помагайте как да реша проблема,че иначе язък на новите фарове.Хем си мислех когато ги купих да ги мина с безцветен силикон,но не го направих,ама май ще се сваля пак предната броня и със силикон.

Влиза вода вътре или се запотяват? Ако се запотяват лятото като ги напече слънцето сами ще се оправят.
    Алфа 166 2.4 JTD

Comment

На стара ми алфа съм слагал нови Депо и не съм имал проблем дори с допълнително слаган ксенон. По скоро си мисля че или при залепянето на стъклата има пропуск но не вярвам и на двата да е така или на отворите за вентилация на фара има едни Г образни маркучета да са обърнати на обратно или по лошо да са паднали и от там да влиза вода.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Няма как да чакам лятото за да се изпари влагата,защото рефлекторите ще идат на кино от тази влага.Тези маркучлета за които говори колегата са си там.При топла кола когато я мия при първите капки които попадат върху радиатора и фаровете се запотяват,а също така ако е топла и завали пак се изпотяват.

Comment

Фаровете просто пропускат. Свали ги! Напълни ги с вода и ще видиш от къде пропускат! После или със силикон ги запълни или ги презалепи. Най-добре ги върни без да правиш нищо!!!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

И аз съм с фарове депо никакви проблеми не съм имал досега. Левият дори е на 3 години и си е все така като нов
            Last edited by to_lose_HEART; d.m.y г., 11:14.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

влага

Обикновено преоблемът с влагата идва от запушени отдушници. Провери си двата отдушника на фара, ако нямаш циркулация на въздуха вътре, когато загрее въздуха от работещите фарове и после изстине се образува конденз, затова са тези отдушници.
              Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
              Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!

Comment

Старите пропускаха И си мислех че е точно от отдушниците,заради това взех нови.В крайна сметка май ще се свалят пак.

Comment

Моите като ги купих миналата зима нови така се запотяваха и като ги пече слънцето миналото лято от тогава конденз няма .
                  Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Проблема е,че са ДЕПО. Лично мнение,но тази марка е ужасна.
                    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
                      Проблема е,че са ДЕПО. Лично мнение,но тази марка е ужасна.
                      Тази марка се ползва за първоначално вграждане в някои автомобили, но това не пречи да си имаш мнение. Valeo фаровете на 166 са цъфнали.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Така, да запитам и аз нещо по темата с фаровете - защо по дяволите са толкова слаби късите и как бих могъл да си реша проблема?? Рефлекторите са ми преникелирани, фаровете са изчистени, лупите полирани.. едва се вижда, че осветяват
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

С чисти рефлектори, лупи и стъкла и с 35 ватов ксенон, намирам фаровете за приемливи, но нормално по-лоши от тези на други коли.

Просто няма как едно фарче, подобно на велосипедно да направи ден пред колата.

Накратко - проблемът основно се е появил още на чертожната дъска.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                          X